Θοδωρής Τσούτσος

Παίζοντας για το πρωτάθλημα, ας διεκδικήσουν το ποδόσφαιρο!

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ παίζουν για το πρωτάθλημα. Πλέον έχουν την ευκαιρία να παίξουν και για το ποδόσφαιρο. Γράφει ο Θοδωρής Τσούτσος.

Προτού ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ (με βαθμολογική σειρά για να προλάβουμε παρεξηγήσεις) φτάσουν στο σημείο να παλεύουν για το πρωτάθλημα, πάλεψαν για να έχουν αυτό το δικαίωμα. Το πέτυχαν. Η τελική ευθεία της φετινής Super League βρίσκει τους δυο τους στις πρώτες δύο θέσεις, όχι επειδή "έπρεπε" ή επειδή "έτσι το ήθελαν". Αλλά γιατί, ο κάθε Δικέφαλος με τον δικό του αγωνιστικό τρόπο, το άξιζε.

Του Θοδωρή Τσούτσου

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, λοιπόν, παίζουν για το πρωτάθλημα και θα συνεχίσουν να παίζουν, ανεξάρτητα αν ο Ολυμπιακός, που βαθμολογικά είναι πίσω τους, μείνει στη διεκδίκησή του ή όχι. Είναι απολύτως κατανοητό ότι ο στόχος είναι τεράστιος. Η προοπτική της κατάκτησης του πρωταθλήματος για δύο ομάδες που έχουν πια συμπληρώσει πολλά χρόνια μακριά του, είναι "ξεσηκωτική". Λέξη αδόκιμη, αλλά ακριβέστατη για να περιγράψει κανείς συναισθήματα και συμπεριφορές των δύο οργανισμών.

Οι δύο Δικέφαλοι, με τη βαθμολογική θέση που έχουν οχτώ αγωνιστικές πριν το τέλος και ένα μεταξύ τους ντέρμπι να εκκρεμεί, είναι λογικό να βλέπουν μπροστά τους μια τεράστια ευκαιρία. Η οποία έχει έναν μεγάλο κίνδυνο, πιο μεγάλο και από τη νομοτελειακή κατάληξη του πρωταθλήματος, η οποία λέει ότι ένας από τους δύο θα χάσει τον τίτλο.

Παίζοντας για το πρωτάθλημα, λοιπόν, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κινδυνεύουν να ξεχάσουν ότι η ευθύνη που τους βαρύνει είναι πολύ μεγαλύτερη. Ότι πρέπει να παίξουν και για το ίδιο το ποδόσφαιρο. Το έκαναν προκειμένου να φτάσουν σε αυτό το σημείο. Καλούνται να συνεχίσουν να το κάνουν, πετώντας τις όποιες παρωπίδες φυσιολογικά δημιουργεί η λαχτάρα ενός "ξεχασμένου" τίτλου.

Πηγαίνοντας σε ένα τελείωμα σεζόν με μοναδική αντιπαλότητα αυτή που θα υπάρχει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Χωρίς προστριβές που έχουν ταλαιπωρήσει στο παρελθόν και τους ίδιους, για την ακρίβεια κυρίως τους ίδιους. Χωρίς τακτικές πέρα από τις ποδοσφαιρικές που θα σχεδιάσουν οι προπονητές τους. Χωρίς επικοινωνιακούς χειρισμούς είτε επηρεασμού είτε "ανεμιστήρα", που θα επανέλθουν στη μνήμη όταν και εφόσον χρειαστεί...

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν πράγματι μια τεράστια ευκαιρία να πάρουν το πρωτάθλημα. Αλλά διεκδικώντας αυτό, έχουν και μια τεράστια ευκαιρία να βοηθήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο να αλλάξει νοοτροπία. Να δείξουν στον κόσμο ότι μπορείς να παίρνεις και να χάνεις τον τίτλο, έστω έναν τόσο μα τόσο σημαντικό τίτλο, με αθλητικό και μόνο τρόπο. Με την ένταση που αυτός δημιουργεί, με την αντιπαλότητα που εννοείται πως θα υπάρχει, με τη "μάχη", που ποτέ δεν μπορεί να γίνει με καλή διάθεση προς τον αντίπαλο. Αλλά κυρίως με ποδόσφαιρο!

Δεν είναι βέβαιο πότε ξανά θα έχουν μια τέτοια ευκαιρία. Πότε το ίδιο το ποδόσφαιρο θα έχει μια τέτοια ευκαιρία. Αρκεί όχι να το καταλάβουν, διότι αυτό το έχουν ήδη κάνει. Αρκεί να το θέλουν. Και καλύτερα να το πούμε τώρα, που κάτι έχει αρχίσει και "χαλάει" στην ατμόσφαιρα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x